Collega aan het woord

‘Ik hou van het vrije bestaan!’

Adriaan Schouten

Wij zijn op zoek naar bulkwagen chauffeurs! Natuurlijk plaatsen we een vacature, geven we daar ruchtbaarheid aan en brengen we de vacature zoveel mogelijk onder de aandacht! Maar wat werkt er beter dan de ervaringen van een bulkchauffeur bij Boerman Transport zelf?

Daarom vertellen we hier het verhaal van Adriaan Schouten! Adriaan is al meer dan dertig jaar chauffeur op een bulkwagen, waarvan al zestien jaar bij Boerman Transport!

Onder druk

Adriaan vervoert droge goederen in zijn tankwagen. Onder druk worden de goederen uit zijn tank bij de klanten in de silo’s geblazen. “Ik vervoer materialen die in de bouw worden gebruikt, zoals cement”, vertelt Adriaan. “Maar het meeste ben ik onderweg met grondstoffen voor diervoeders. Dat vervoer ik in de Benelux, maar bijvoorbeeld ook naar Oostenrijk en Zwitserland.”

Afwisseling

Adriaan: “De afwisseling is het meest aantrekkelijke van mijn werk! Wanneer ik op mijn bestemming ben aangekomen, zorg ik dat de lading met behulp van een compressor wordt overgebracht. Afhankelijk van de lading veeg ik de tank schoon, of wordt hij bij een professioneel bedrijf schoongespoeld. De afwisseling zit ‘m verder in de grote variatie aan klanten en bestemmingen: op dit moment rij ik van Vlissingen naar Drachten en morgen ga ik op weg naar Frankrijk!”

Vrijheid

“Ik ga op maandagmorgen op pad en parkeer de wagen op vrijdag aan het einde van de dag bij mijn ouders, die vlakbij wonen. Tijdens de week slaap ik in mijn wagen en zoek ik geschikte locaties op, zodat ik kan douchen en goed kan eten. Na al die jaren ken ik natuurlijk de goede plekken! En als ik ergens nieuw kom, kijk ik gewoon in een speciale app waar het goed parkeren is. Die vrijheid bevalt me heel erg goed!”

Diploma

Adriaan: “Boerman Transport is een prima werkgever. Mijn wagen is ingericht op het overnachten. Het materiaal is in orde, de planning denkt goed mee en het salaris komt altijd op tijd! Ik heb ooit een chauffeursdiploma gehaald en ben in het begin met een ervaren collega de weg op gegaan. Van lieverlee ga je steeds zelfstandiger en verder weg. Ik heb het diploma waarmee ik gevaarlijke stoffen mag vervoeren. Ook dat zorgt voor afwisseling: ik heb het prima naar mijn zin als chauffeur op de bulkwagen bij Boerman Transport!”

Weet je wat jouw droombaan is?

Plaats een open sollicitatie en samen vinden wij jouw perfecte baan!