Collega aan het woord

‘Flexibel en bereid om hard te werken’

Bas Looijs - Logistics Engineer

Wij zijn op zoek naar medewerkers voor Zwatra Industriële verhuizingen. Onder andere naar uitvoerders en transporteurs. Behalve de vacatures die we plaatsen, geven we in deze blog meer inzicht in het werk van een industrieel verhuizer.

Bas Looijs is logistics engineer bij Zwatra Industriële verhuizingen. Hij kan als geen ander vertellen over de veelzijdigheid van het werk: in noodgevallen zet hij zich graag in bij verhuizingen!

Industriële verhuizingen

Bas: “Wij vervoeren zware materialen en zorgen voor het plaatsen daarvan. Industriële verhuizingen liggen vaak in het verlengde van Zwaar Transport. De materialen moeten van hun plaats gehaald worden voordat ze vervoerd kunnen worden of juist na aflevering weer op hun plaats worden neergezet.”

Coördinatie

“Wij benaderen industriële verhuizingen als projecten, waarvoor we de complete coördinatie verzorgen”, legt Bas uit. “Van het aanvragen van de vergunningen, tot en met het plaatsen van de materialen. Daarbij is ons doel onze opdrachtgever alle zorgen uit handen te nemen. Dat doen we door de inzet van transporteurs, projectleiders en uitvoerders. En we maken gebruik van alle benodigde materialen: heftrucks, autolaadkranen, rijplaten, traplopers. Noem maar op!”

Expertise

Bas: “Als uitvoerder ben je het aanspreekpunt tijdens een klus. Zowel voor de klant, voor de mensen van kantoor als voor de transporteurs. Een uitvoerder werkt doorgaans met één of meer transporteurs tijdens een verhuizing. De expertise van de uitvoerder is leidend. Het kan zomaar zijn dat je tijdens het ene project uitvoerder bent, en bij het andere project transporteur. Dat is afhankelijk van de omvang, van de inzetbaarheid of van de locatie.”

Veiligheid

“Vanuit onze standplaats Delft werken wij in alle uithoeken van het land”, zegt Bas. “Soms betreft het projecten voor een langere periode, dan wordt verblijf geregeld. In alle gevallen staat veiligheid bovenaan bij al onze werkzaamheden! Zowel als uitvoerder en als transporteur moet je flexibel zijn en bereid zijn om hard te werken. Een technische achtergrond komt van pas, twee rechterhanden zijn handig en een vorkheftruck-certificaat is een pré. Daartegenover staat dat je werkt in een hecht team, waarin iedereen elkaar helpt!”

Weet je wat jouw droombaan is?

Plaats een open sollicitatie en samen vinden wij jouw perfecte baan!